Gül Tatlısı

DSC_0163

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • yaklaşık 4 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • limon suyu

DSC_0129

Yapılışı

Hamuru:

  1. Karbonat limon suyunun üzerine dökülür.
  2. Erimiş margarin, ayçiçek yağı, süt, un ve karbonatlı limon suyu karışımı bir yoğurma kabına alınır.
  3. Hamur 1 cm kalınlığında açılır.
  4. Ajda bardakla yuvarlak kalıplar çıkarılır ve 4 tane yuvarlak yan yana gelecek şekilde dizilir ve sarılır.
  5. Sarılmış hamur ortadan ikiye bölünür. Kesilen bölüm alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  6. 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Soğuk şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür. Gül tatlımız hazır, afiyet olsun.

Şerbeti:

  1. Su ve şeker bir tencereye konulur ve kaynatılır.
  2. Kaynama esnasında limon eklenir ve 5 dk daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır.

DSC_0142DSC_0147DSC_0148DSC_0150DSC_0152DSC_0169DSC_0172DSC_0141

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s