Sirkeli Salata

Pişirme yöntemi ve malzemeleri ile sağlıklı bir salata olan bu tarifin sizi ve misafirlerinizi şaşırtacağından eminiz. Yaza 2 kala forma girmek isteyenler ve yeni lezzet arayışında olanlar için çok farklı bir seçenek olacaktır.  Afiyet olsun.

DSC_0079

Malzemeler

  • 4-5 tane büyük boy patates
  • 4-5 tane büyük havuç
  • 10-12 tane kırmızı kapya biber
  • 2 tane yeşil elma
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Yeşil zeytin, siyah zeytin
  • Kornişon turşu
  • Nar ve çiğ badem (isteğe göre)

Yapılışı

  1. Jülyen doğranan havuç, patates ve kırmızı biber sırayla üst üste tencereye dizilir.
  2. Sirke ve zeytinyağı tencereye eklenir ve 1 saat kısık ateşte pişirilir.
  3. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine jülyen doğranmış yeşil elma ilave edilir.
  4. Üzerine jülyen doğranmış kornişon turşu, çekirdekleri çıkartılmış yeşil ve siyah zeytinler ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
  5. En son isteğe göre nar ve çiğ badem konulur. Salatamız hazır . Afiyet olsun.

DSC_0072DSC_0100DSC_0107

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s