Kubbeli Revani

Geleneksel revaniyi küçük dokunuşlarla benzersiz bir tatlıya dönüştürmeye ne dersiniz?

dsc_1219

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 yumurta
  • 5 çay bardağı un
  • 1.5 çay  bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı toz şeker

Şerbeti  için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 limon
  • 1 çay  bardağı portakal suyu

Kubbesi için

  • 2 çay kaşığı kakao
  • 3 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 2 çay kaşığı fındık
  • 1 paket krem şanti

DSC_1200

Yapılışı 

Şerbeti

  1. Şeker, su ve limon tencereye alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
  2. Soğuduktan sonra portakal suyu ilave edilir.

Hamuru

  1. Yumurta ile şeker çırpılır.
  2. İrmik, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
  3. Revaninin pişirileceği borcam margarinle yağlanır ve şeker serpiştirilir.
  4. Hamur karışımı tepsiye dökülür.
  5. 200 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Soğuk şerbet sıcak hamura dökülür.
  7. Hamur şerbeti emdikten sonra bardakla yuvarlak porsiyonlar halinde kesilir.

Kubbesi

  1. Yuvarlak porsiyonlar halinde çıkarılmış hamurların kenarında kalan parçalar bir araya getirilerek ezilir.
  2. Kakao, hindistan cevizi, dövülmüş fındık ilave edilip karıştırılır.
  3. Yuvarlak revanilerin üzerine kubbe şekli vererek yerleştirilir.
  4. Üzeri krem şanti ve tercihen meyvelerle süslenir.
  5. Kubbeli revanimiz hazır. Afiyet olsun.

DSC_1176

Reklamlar

Kubbeli Revani” üzerine 3 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s