Portakallı Cheesecake

Cheesecake lezzetine portakal ekledik üzerine de bitter çikolatalı ganaj yaptık. Müsait olduğunuz ilk an mutfağa girmek için mükemmel bir sebep oldu. Afiyet olsun.

dsc_0564

Malzemeler

Cheesecake tabanı için

  • 400 g yulaflı bisküvi
  • 75 g tereyağı

Cheesecake harcı için

  • 700 g labne peyniri
  • 250 g süzme yoğurt
  • 200 ml krema
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 160 g bitter çikolata

dsc_0343

Yapılışı

Cheesecake tabanı

  1. Bisküviler mutfak robotunda toz haline getirilir.
  2. Tereyağı eritilir ve bisküviler ile karıştırılır.
  3. Tereyağı ve bisküvi karışımı kelepçeli bir kek kalıbının içine alınır ve kalıbın her tarafına eşit bir şekilde dağılacak şekilde iyice ezilir.
  4. 160 ºC önceden ısıtılmış fırında ezilmiş bisküviler 10 dakika pişirilir.

Cheesecake harcı

  1. Bir çırpma kabında labne peyniri, süzme yoğurt, un ve toz şeker düşük hızda homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  2. Krema ayrı bir kasede yaklaşık 3 dakika boyunca çırpılır ve içinde labne peynirli karışım olan çırpma kabına eklenir.
  3. Portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi de çırpma kabına eklenir ve düşük devirde çırpılır.
  4. Yumurtalar teker teker çırpma kabına eklenir ve karışım homojen bir hal alana kadar her bir yumurta eklendikten sonra düşük devirde çırpma işlemine devam edilir. Not: Yumurtaları ekledikten sonra cheesecakeinizin pişerken çatlamaması için çırpma işlemini mümkün olduğu kadar kısa tutmanız gerekiyor. Çatlama riskini en aza indirmek için yumurtaları ekledikten sonra harcınızı bir çırpma teli ile de karıştırabilirsiniz.  
  5. Cheesecake harcı kelepçeli kek kalıbının içine dökülür.
  6. 150 ºC önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirilir.
  7. 60 dakikadan sonra 15 dakika boyunca fırının kapağı açılmadan cheesecake fırında bekletilir. Daha sonra fırının kapağı açılır ve cheesecake 15 dakika boyunca fırında bekletilir. Cheesecake oda sıcaklığında soğuduktan sonra mümkünse ertesi güne kadar buzdolabında bekletilir.

Üzeri

  1. Krema küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtılır.
  2. Krema ocaktan alınır ve küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata sıcak kremanın içine eklenir.
  3. Yaklaşık 2 dakika bekledikten sonra çikolata ve krema karışımı karıştırılır. Homojen bir görüntü elde edilince hazırlanan ganaj soğumuş cheesecakein üzerine dökülür.
  4. Ganaj soğuduktan sonra portakallı cheesecakeimiz hazır.
  5. Afiyet olsun.

dsc_0504dsc_0568dsc_0585

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s