Labneli Beyaz Çikolatalı Yağsız Kek

Beyaz çikolata ve labne severlerin buluşacağı bir kek tarifini paylaşıyoruz. İçinde süt, kabartma tozu ve yağ olmadığı için kek demeye dilimizin varmadığı ama başka bir isimle de nitelendiremediğimiz bu tarifi kolaylığı, yumuşak dokusu ve hafifliğiyle  çok beğendik. Sizin de hoşunuza gitmesi dileğiyle afiyet olsun. İsim önerileriniz varsa yorum bırakabilirsiniz.

dsc_0684

Malzemeler

  • 100 g beyaz çikolata
  • 125 g labne peyniri
  • 2 yumurta
  • 25 g pudra şekeri
  • 20 g  (2 yemek kaşığı) un
  • 1 paket vanilin

dsc_0636

Yapılışı

  1. Beyaz çikolatanın tamamı benmari usulü eritilir.
  2. bir çırpma kabında erimiş çikolata ve labne peyniri bir araya getirilir ve karışana kadar yavaşça çırpılır.
  3. Yumurtalar teker teker eklenir. Her bir yumurta eklendikten sonra karışım çırpılır.
  4. Un, pudra şekeri ve vanilin elenerek karışıma ilave edilir ve diğer malzemelerle homojen bir hal alıncaya kadar çırpılır.
  5. Muffin kalıbının içine cupcake kalıplarını yerleştirin ve kek harcını cupcake kalıplarına dökün.
  6. Kekinizi önceden ısıtılmış 170 ºC fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirin.
  7. Afiyet olsun.

Not: Muffin kalıbı yerine küçük bir 18 cm × 13 cm gibi küçük bir fırın kabı da kullanabilirsiniz. Bu durumda  pişirme süreniz yaklaşık 22-24 dakika olacaktır.

dsc_0645dsc_0659dsc_0664dsc_0678

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s