Profiterol

Mutfağımızın yıldız tariflerinden biri olan, Hatice Teyzemizin çok özel profiterolünü sizlerle paylaşıyoruz. İçindeki muhallebi dolgusu ve üzerindeki çikolata sosla eşsiz bir lezzet… Hem tadı hem de görüntüsüyle misafirlerinizin kalbini çalacak bir tatlıdır, umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Profiterollerimizin pişme sürecini izlemek için instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

dsc_0358

Malzemeler

Hamuru için

  • 125 g margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 4 yumurta

İçinin muhallebisi için

  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • 125 g margarin ya da tereyağ
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker

Çikolata sosu için

  • 1 paket hazır çikolata sos

DSC_0343.JPG

Yapılışı

Hamuru için

  1. Margarin eritilir.
  2. Üzerine su ve tuz eklenir ve kaynatılır.
  3. Üzerine un dökülüp kısık ateşte 8-10 dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır.
  4. Hamur ılınınca yumurtalar teker teker karışıma eklenir ve çırpılır.
  5. Hamur, yağlanmış tepsiye ıslatılmış tatlı kaşığı ile ya da sıkma torbasıyla yuvarlaklar halinde dizilir.
  6. 170ºC fırında 40-45 dakika fırın hiç açılmadan pişirilir.

İçinin muhallebisi için

  1. Un ile margarin kısık ateşte pişirilir.
  2. Üzerine soğuk süt ve şeker eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  3. Soğuyunca profiterollerin alt tarafından ince uçlu sıkma torbası ile enjekte edilir.
  4. Servis yapılırken üzerine çikolata sos dökülür.
  5. Profiterollerimiz hazır, afiyet olsun.

DSC_0352.JPGDSC_0380.JPGdsc_0360dsc_0384

Profiterol” üzerine 5 yorum

Murat Didim için bir cevap yazın Cevabı iptal et