Tırtıl Kurabiye

Yumuşak, pastane kurabiyelerini andıran, sütün, kahvenin ve çayın yanına çok yakışan bereketli bir lezzet sizlerle. Afiyet olsun.

DSC_0383.JPG

Malzemeler

Kurabiye için

  • 250 g margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ele yapışmayacak kadar un
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Not: Margarinin oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekiyor.

Çikolata sos için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı kakao

DSC_0357.JPG

Yapılışı

Kurabiye için

  1. Margarin, zeytinyağı, yoğurt, toz şeker ve yumurta sarıları bir kapta karıştırılır.
  2. Üzerine un ve kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir.
  3. Ucu yıldız kurabiye kalıbından geçirilerek 3-4 cm uzunluğunda tırtıllar yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  4. 175 ºC fırında fanlı programda 20 dk pişirilecek. Fırından üzeri kızarmamış bir şekilde çıkarılması gerekir.
  5. Çikolata sos ve kurabiyeler ılınınca kurabiyelerin 1 cm’lik kısmı çikolata sosa ve ardından hindistan cevizine bulanır.
  6. Kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.

Çikolata sos için

  1. Süt, un ve kakao tencereye konulur ve kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.

dsc_0370dsc_0368dsc_0376dsc_0377dsc_0388dsc_0380

 

 

Reklamlar

Tırtıl Kurabiye” üzerine 4 yorum

    • ndskitchenblog dedi ki:

      Selcen Hanım, bu içten ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz 😊Küçük bir not, tüm kurabiyeleri yere dökmeyeceğinize söz verirseniz en kısa zamanda tırtıl kurabiye tecrübelerinizi tazelemek isteriz.

      Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s