Ballı Tavuk

Klasik tavuk yemeklerinden yapmak istemediğimiz bir gün internette kolay ama farklı bir tarif aramaya başladık. Sosyal paylaşım sitelerinde çok kere karşımıza çıkan ballı tavuk tarifini denemeye karar verdik. Asıl tarifteki her malzeme evde yoktu biz de elimizdekileri kullanarak bol baharatlı, biraz salçalı ve ekşi-tatlı bir tavuk yemeği yaptık. Siz de aşağıdaki tarifte göreceğiniz her malzemeyi kullanmak zorunda olmadığınız gibi yakışacağını düşündüğünüz malzemeleri eklemek de özgürsünüz. Kullandığınız fazladan malzemeleri not edin ki bir daha ki yapışınızda unutmayın.

Yiyen herkesin beğendiği bir tarif, umarız siz de beğenirsiniz. Afiyet olsun.

01543b785074aee0439a7ef2960713f431826783c3

Malzemeler

  • 500 g kemiksiz tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tane karanfil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Not: Tercihinize göre baharatların miktarlarını değiştirebileceğiniz gibi istediğiniz baharatları ekleyebilir ve çıkartabilirsiniz. 

01c8897398a53fcd72936d5cde94daa6b488d31b34.jpg


Yapılışı

  1. Tavuk etleri jülyen doğranarak bir tavanın içine alınır ve ocakta orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  2. Tereyağı ve zeytinyağı tavaya eklenerek pişirme işlemine devam edilir.
  3. Küçük parçalar halinde doğranmış domatesler ve limon suyu tavaya eklenerek tavuklarla karıştırılır. Yaklaşık 3-4 dakika daha bu şekilde pişirme işlemine devam edilir.
  4. Çubuk tarçın, tane karabiber, tane karanfil, 2 ya da 3’e bölünmüş sarımsaklar, tuz ve diğer baharatlar tavaya ilave edilir ve tavuklar iyice karıştırılır.
  5. En son bal, nar ekşisi ve sirke tavaya eklenir ve tavuklar iyice karıştırılır. Yaklaşık 2-3 dakika bu şekilde pişirme işlemine devam edilir.
  6. Ballı tavuğumuz yemeye hazır. Afiyet olsun.

Not: Domatesleri küçük parçalar haline getirerek kullanabileceğiniz gibi püre haline getirerek de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra domates yerine tercihinize göre salça da kullanabilirsiniz. 


dsc_038001b262819e019e63e357af9f41ca812b2e146211fe011495692bd6f18aca5332305bc39ce88afd25beed01c9d2945b2d2b23f58be17b8bb858eb04f031eac80110849a5f801690a4921c0ee9d728735a6d4f3522

Reklamlar

Ballı Tavuk” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s