Bizim mutfağımızda bir anneanne klasiği haline gelmiş genelde kış aylarında yapılan pazı sarması tarifimiz sizlerle…
Malzemeler
- 500 g pazı yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 kuru soğan
- 1 havuç
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1/3 demet maydanoz
- 1/3 demet taze nane
- 1/3 demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü (tercihen)
- 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık (tercihen)
Yapılışı
- Orta boy bir tavada, soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- Kuş üzümü, fıstık ve baharatlar ilave edilir.
- Pirinç eklenir ve biraz kavrulur.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze nane ilave edilir. Tüm malzemeler karıştırılır. İç harcımız hazır.
- Pazı yaprakları yıkanır. Sapları alınmış yapraklar derin kaba konulur ve yumuşamaları için üstüne kaynar su dökülür. Pazı yaprakları toplam 1-2 dakika olmak üzere ters düz edilir. Pazı yapraklarının ortasındaki sert damarlar kesilerek çıkarılır. Her bir yaprak büyüklüğüne göre iki ya da üçe bölünür.
- Tencerenin altına halka halka kesilmiş havuçlar dizilir.
- Pazı yaprakları teker teker sarılarak tencereye dizilir.
- Sarılmış pazı yapraklarının bulunduğu tencereye, pazı yapraklarının üzerine çıkmayacak kadar su eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir. Ancak ara ara kontrol edilmelidir.
- Afiyet olsun.
Harika bir tarif, en kısa zamanda denemek ister yeni tariflerinizi merakla beklerim,
BeğenBeğen
Afiyet olsun, Murat Bey.
BeğenBeğen
selam kızlar yemek işi gerçekten bir sanattır.çok kıymetli ustaların desteğini alıyorsunuz.doğru yolda ilerliyorsunuz 🙂
acele tatlılara geçelim lütfen 🙂
BeğenBeğen
Merhaba Özgür Bey, teşekkür ederiz. En kısa zamanda tatlı tariflerimiz sizlerle olacak. 🙂
BeğenBeğen
Yemeklerinizi ve tariflerinizi merakle ve “sevgiyle” takip eden biri olarak bu mutfağın misafiri olmak beni her zaman çok mutlu etmiştir. Yeni tariflerinizi de merakla bekliyor, denemek için sabırsızlanıyorum! 🙂
BeğenBeğen
Cansu Hanım, çok teşekkür ederiz. Sizi ağırlamak da bizi her zaman mutlu etmiştir. 🙂
BeğenBeğen
Kızlar tebrik ederim Ellerinize sağlık…..
BeğenBeğen
Tülay Hanım teşekkür ederiz, afiyet olsun 🙂
BeğenBeğen
Harika bir tarif, bu blogu bulduğum için çok mutluyum. 🙂
BeğenBeğen
Nisa Nur Hanım, biz de sizi bulduğumuza çok sevindik, afiyet olsun ❤
BeğenBeğen