Pazı Sarması

Bizim mutfağımızda bir anneanne klasiği haline gelmiş genelde kış aylarında yapılan pazı sarması tarifimiz sizlerle…

01a57deec52fa08b5d22ab6857df45cdfba8981394.jpg

Malzemeler

  • 500 g pazı yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet taze nane
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü (tercihen)
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık (tercihen)

01c7df76b4c14e8f7f5f87a08921da85453b7c4336


Yapılışı 

  1. Orta boy bir tavada, soğanlar zeytinyağında kavrulur.
  2. Kuş üzümü, fıstık ve baharatlar ilave edilir.
  3. Pirinç eklenir ve biraz kavrulur.
  4. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze nane ilave edilir. Tüm malzemeler karıştırılır. İç harcımız hazır.
  5. Pazı yaprakları yıkanır. Sapları alınmış yapraklar derin kaba konulur ve yumuşamaları için üstüne kaynar su dökülür. Pazı yaprakları toplam 1-2 dakika olmak üzere ters düz edilir. Pazı yapraklarının ortasındaki sert damarlar kesilerek çıkarılır. Her bir yaprak büyüklüğüne göre iki ya da üçe bölünür.
  6. Tencerenin altına halka halka kesilmiş havuçlar dizilir.
  7. Pazı yaprakları teker teker sarılarak tencereye dizilir.
  8. Sarılmış pazı yapraklarının bulunduğu tencereye, pazı yapraklarının üzerine çıkmayacak kadar su eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir. Ancak ara ara kontrol edilmelidir.
  9. Afiyet olsun.

018960db00ead1dc21c1f7e2e5c53f49b03b58791b0107d56e7566ae8ee44d974e5290d2f7ff23266eb8

Reklamlar

Pazı Sarması” üzerine 10 yorum

  1. özgür dedi ki:

    selam kızlar yemek işi gerçekten bir sanattır.çok kıymetli ustaların desteğini alıyorsunuz.doğru yolda ilerliyorsunuz 🙂
    acele tatlılara geçelim lütfen 🙂

    Beğen

  2. cansuobell dedi ki:

    Yemeklerinizi ve tariflerinizi merakle ve “sevgiyle” takip eden biri olarak bu mutfağın misafiri olmak beni her zaman çok mutlu etmiştir. Yeni tariflerinizi de merakla bekliyor, denemek için sabırsızlanıyorum! 🙂

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s